Arrangementer / JOB - en koncertfortælling
JOB – en koncertfortælling i Allerslev kirke
Onsdag den 1. april kl. 19.30
I romanen JOB (fra 1930), der omtales som en klassiker indenfor jødisk litteratur, omskriver den østrigske forfatter Joseph Roth Det Gamle Testamentes beretning om "En mand ved navn Job fra landet Uz" til en fortælling om en almindelig, russisk-jødisk skolelærer ved navn Mendel Singer. Om de frygtelige ulykker der rammer ham, om hans fromhed, om hans tvivl og om belønningen, som venter den troende.

Job er i fortællingen ikke nogen bibelsk patriark, snarere en antihelt, som man kender den f.eks. hos en Woody Allen. I sin søgen efter et bedre liv lykkes det Mendel at emigrere til Amerika. Det forjættede land. Mendel Singer må da snart indse, at Amerika blot gentager de hidtidige lidelser nu blot som the american way. Det går fra skidt til værre. Som i Biblens historie om Job skal Mendel fratages alt, inden han får det dobbelt igen.

Fortællingen afsluttes med en stumfilmsagtig, tragikomisk optimisme. Mendel Singer halvt Charlie Chaplin halvt den gammeltestamentlige Job, forsoner sig med sin skæbne og med sin Gud, som måske, måske ikke har skænket ham den.

Romanen er blevet bearbejdet og forkortet til en KONCERTFORTÆLLING. Den omgives med den jødiske musik, klezmermusikken, - en musik, der i sin trods, er utrolig tapper og livsbekræftende og bærer en optimisme i sig, der næppe overgås af nogen anden musik. Netop derfor er det fortælleforstærkende at bringe den, altså musikken, lige ind i midten af fortællingen om JOB. Udover en række traditionelle klezmernumre indgår også numre som "If I were a rich man" og Chaplins: SMILE. Teksten er hjertegribende og stærkt humoristisk, emnet til trods. Her i vores KONCERTFORTÆLLING bliver Job gjort levende af vores allesammen karismatiske Nis Bank-Mikkelsen, og ikke mindst gennem den musik vi lader ham blive en del af!

Medvirkende er NIS BANK-MIKKELSEN: Suveræn bibeloplæser. Omvandrende blanding af ”Aladdin”, Bellmann og Rytter. JENS SCHOU: Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens melankoli og livsglæde og ANDERS SINGH VESTERDAHL: Fantastisk harmonikaspiller, med verdensmusik som sit speciale. Selv verdensformat. Centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra.

Aftenen arrangeres af Osted og Allerslev menighedsråd.
Alle er velkomne ved denne koncertfortælling. Der er gratis adgang.