Arrangementer / Gud og julebryg
Carsten Berthelsen sammen med tilrettelægger af Natholdets Julekalender 2017 TV2 Zulu,
Anders Breinholt og Søren Rasted.
Gud og julebryg . . .
Tirsdag den 27. november finder et helt usædvanligt arrangement sted i Osted kirke og i Stalden. Efter en kort aftengudstjeneste kl. 19.30 går vi over i Stalden, hvor Carsten Berthelsen vil fortælle om den danske julebryg-tradition.
 
Når året rinder ud og de mørke dage kommer, insisterede vore forfædre (og formødre) på at udstå Den Kolde Tid med godt stærkt øl. Kom og prøv nogle af den fineste sæsonøl fra de store øllande i Europa. Smag nogle de bedste, der er perfekte til vinterfrokosten, julemaden og til den stille stund, hvor månen sejler over nattehimlen.

Carsten Berthelsen er oldermand for Danske Ølpublicisters Laug. Bøgerne om øl omfatter Ølrejsen – en rejse i øl og kultur – og ølkultur (2003 – revideret 2011), Juleøl – skik og bryg (2004), 50 øl som du skal smage før du dør (s. m. Rolf Nielsen, 2007), Ølrejsen til Prag (2007), 24 øl du skal smage før jul (2008), Øl for enhver smag (2008) og Ølrejsen til Berlin (2009). Godt bryg, god mad - en ølkogebog blev udsendt i 2012 - skrevet i samarbejde med kokken Carsten Kyster.

Carsten Berthelsen er kendt for sine Tv-udsendelser for bl.a. DK4. Han arrangerer ølsmagning meget jævnligt: Mere 100 om året på biblioteker, for firmaer og ølklubber. International øldommer, bl.a. i Brussels Beer Challenge og World Beer Award. Han modtog i 2007 Danske Ølentusiasters hæderspris og blev i 2013 udnævnt som Æresmedlem af samme organisation.
I maj 2015 modtog han den belgiske kong Philippes ridderkors og blev udnævnt til Chevalier de L'ordre de la Couronne (Ridder af Kroneordenen). Tilrettelægger af Natholdets Julekalender 2017 TV2 Zulu med Anders Breinholt og Søren Rasted.

Der er således lagt op til en helt særlig aften i Osted som optakt til julehøjtiden. Da der som antydet ovenfor bydes på adskillige smagsprøver på det bedste julebryg, som kan opdrives på denne klode, har vi besluttet at opkræve et beskedent deltagerbeløb, nemlig 50 kr. pr. næse.
Carsten Berthelsen
 
 
 
 
TILMELDING
Tilmelding til arrangementet sker ved indbetaling på:
Bankkonto 2280 5960002635.
Husk at anføre dit navn. Da der er en grænse for, hvor mange der kan deltage, anbefales hurtig tilmelding efter først-til-mølle-princippet.