Mere info / Reformationstur 2017
Reformationstur til København
22 sognebørn fra Osted og Allerslev var lørdag den 14. oktober 2017 på en vellykket tur til reformationstidens København. Under ledelse af cand.mag. Morten Lander Andersen så vi bl.a., hvor Sankt Gertruds kirkegård, Sankt Annæ hospital og Skt. Clara kloster havde ligget. Vi besøgte Gammeltorv, hvor Reformationen i Danmark både begyndte og endte. Reformationssøjlen på Bispetorvet ved Vor Frue kirke, hvor katolicismen længst holdt stand. Nikolaj kirke, hvor der først blev prædiket på luthersk vis. Helligåndskirken, hvor Sjællands sidste katolske biskop ligger begravet. Gråbrødretorv, hvor franciskanermunkene holdt til. Nationalmuseet med de mange skønne middelalderaltertavler og den berømte lutherske altertavle fra Torslunde kirke. Og spisning i Paludans Boghandel. En anstrengende, men herlig tur!