Sogneaften
torsdag den 21. september kl. 19.30

Anna Libak får sin prædikendebut i kirken og fortsætter i Stalden med et foredrag om den aktuelle situation i Ukraine og Rusland.
Hvad er det egentlig, der foregår derovre hos vores store østlige nabo? Der er en stigende ængstelse i Vesten, efter at russerne har annekteret Krim-halvøen og ført en slags uofficiel krig i det østlige Ukraine. Der er planer om militær og IT-mæssig oprustning hos os. Er der grund til at frygte Rusland? Hvad er fremtiden for Ukraine, der er tættest på den store russiske bjørn, og som p.gr.a. sin geografiske placering er i klemme mellem øst og vest. Og hvilken rolle spiller den ortodokse kirke i alt dette?

Ukraine-konfliktren kaldes for "Europas glemte krig". Siden 2014 er mere end 10.000 mennesker blevet dræbt, 25.000 sårede og næsten 2 mio. drevet på flugt. De pro-russiske seperatister og de ukrainske regeringsstyrker gør stort set, hvad der passer dem - uden risiko for sanktioner fra verdenssamfundet. Hvad kan vi gøre?

Et brændende varmt emne, som vi denne aften har en virkelig ruslandskender til at afdække. Velkommen!

BEMÆRK: denne aften er flyttet fra den 28. til den 21. september.

Arrangementer i Osted og Allerslev

Orgelmatiné i Osted kirke
den 24. september
Orgelet i Osted kirke blev i sensommeren 2016 angrebet af støv og fugt i en sådan grad, at en gennemgribende istandsættelse var nødvendig, hvis det fortsat skulle spille. I foråret blev det derfor skilt ad. Piberne blev sendt til Frobenius’ orgelbyggeri i Lyngby, hvor de blev renset med kogende vand. Trækasserne er blevet behandlet og små varmeapparater er blevet sat ind i orgelet, for at holde det fri for fugt fremover. Nu spiller vores dejlige orgel igen, og det skal fejres!

Organist Camilla Donovan og Osted menighedsråd indbyder derfor til en orgelmatiné søndag d. 24. september. Efter højmesse og kirkekaffe spiller Camilla et kort koncertprogram på orgelet. Højmessen begynder kl. 10.30. Alle er velkomne.